منتديات جامعة باتنة 2
البهارات واستعمالاتها 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا البهارات واستعمالاتها 829894
ادارة المنتدي البهارات واستعمالاتها 103798
منتديات جامعة باتنة 2
البهارات واستعمالاتها 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا البهارات واستعمالاتها 829894
ادارة المنتدي البهارات واستعمالاتها 103798
منتديات جامعة باتنة 2
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


لاندعي أننا الأفضل لكننا نقدم الأفضل
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول
<

 

 البهارات واستعمالاتها

اذهب الى الأسفل 
5 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
ÞřİŇçèšş ŠǻĹĹŷ
...::|نائبة المدير|::...
...::|نائبة المدير|::...
ÞřİŇçèšş ŠǻĹĹŷ


مساهماتي : 1355
تاريخ الميلادي: : 10/12/1993
تاريخ التسجيل : 22/12/2010
عمـــري: : 30
الموقع : على الشاطئ

البهارات واستعمالاتها Empty
مُساهمةموضوع: البهارات واستعمالاتها   البهارات واستعمالاتها Icon_minitimeالسبت 30 أبريل - 16:28

البهارات واستعمالاتها



بالنسبة للبهارات طبعا لا تعد ولا تحصى والاحسن طبعا نشتريها حب ونطحنها فى البيت علشان نتاكد انها صافيه ومش مخلوطة باى مواد تانيه
وكمان نطحن يادوب على اد
استخدامنا لانها مواد عطرية يعنى ريحتها بتروح لو فضلت وقت طويل وبالتالى
مش بتدى طعم فاحنا نطحن على اد الاستخدام ونعين الباقى فى اكياس فى الفريزر
عادى لحد ما نحتاجها نطلعها ونحمصها ونطحنها

بالنسبة للبهارات اللى عندى مش كتير اوى هقولكم كل اللى اعرف اسمه واللى عندى منه
الملح الفلفل الاسود: بحطه على كل حاجة تقريبا ما عدا الاسماك
الجنزبيل: مع اللحوم والتتبيلات والخضاروالارز بتدي طعم له كانك حاطة شوربة وعلى الكبسة والبريانى والمقلوبة
القرفه: تتحط على التتبيلات بس متكتريش منها يا دوب رشه وفى الاكل الخليجي زي الجنزبيل وتبقى مش مطحونة افضل
القرنفل:مطحون على التتبيلات ويتحط سليم على الاكلات الخليجي
الكارى:بنستخدمه مع الفراخ بالكارى والارز وتتبيلات اللحوم
الكركم:بيعطى لون اصفر وطعم خفيف وبنحطه على كشرى العدس علشان يديله لون حلو وعلى الارز بالخلطة لو نحب نغير لونه
الكمون:الاساس
على الاسماك طبعا هو اللى بيضبط طعمها وكمان اساسى على الفول وممكن
نستخدمه خفيف مع باقى الاكلات وحلو جدا مع شوربة العدس ومع سلق القرنبيط
والكرنب علشان يمنع الانتفاخات ويشيل اى ريحه مش حلوة للكرنب والقرنبيط

الكسـبره:نستخدمها مع الطعميه بتبقى حلوة اوى ورشه خفيفه منها مع اى حاجة تانية
الحبهان:اساسى طبعا مع اللحوم ومع الارز كمان ومطحون مع التتبيلات
المستكه:مع اللحوم والفراخ ومع المهلبيه وبعض الحلويات بس المستكة غاليه جدا فمش بجيبها
الزعتر:مع المخبوزات والفراخ المشوية والبطاطس وياريت لو يبقى مع زيت الزيتون علشان يبين طعمه والماكولات الايطاليه والمكرونة
السماق:بتعمل مع الفراخ وبيقولوا طعمه حلو جدا بس انا مجربتوش
اللومى :ده الليمون الناشف بييجي من عند العطار وبنستخدمه مع الكبسة
زعفران:بيدي لون احمر وبيتحط على الكبسة وبعض المأكولات الخليجية وغااااااالى جدا محدش يجيبه هههههههه
شمر:مع المخبوزات
ينسون:مع المخبوزات والبسكوتات
الثوم البودرة:مع بعض المخبوزات زي البيتزا بس برضه مش بجيبه
البصل البودرة:برضه مع التتبيلات والمخبوزات ومش بجيبه كمان
الشطة:طبعا على الاسماك وعلى اى حاجة تانيه حسب الرغبه
ورق لورا:مع اللحوم والفراخ ومطحون مع التتبيلات وحلو كمان مع الخضار
حبه البركه:مع المخبوزات والجبنة البيضة والسلطات
جوزه الطيب :مع التتبيلات بس حاولوا تتجنبوها لان فيه كلام انها حرام
عصفر:بتدى لون اصفر وبتتحط مع المخللات
ريحان:مع السلطات والاجبان والمأكولات الايطالية والمكرونة
نعناع:مع السلطات والمخبوزات وماااايو حبيبتي قالت مع خلطة المحشى
صويا صوص:للتبيلات ولو خلص من عندى بحط مكانه معلقة عسل ابيض بيعادل طعم التتبيله ويضبطها وحلو جدا للمشويات
دبس الرمان:للمحاشى وورق العنب بس انا مش بجيبه بس مشهور هنا فى الخليج اوى
وفيه بقى خلطات بتيجي جاهزة من عند العطار بس انا بكتفى بالبهارات اللى عندى فى البيت
خلطة كباب وكفتة
خلطة لحوم
خلطة فراخ
خلطة سمك
وكلها بتدى طعم حلو
والاحلى ان كل واحده تعمل شوية خلطات فى البيت عندها
يعني انا عاملة خلطة للفول والطعميه والبطاطس المحمرة والسلطات
(كسبرة+كمون+شطة+ملح)
وعاملة خلطة تانيه للتبيلات والمشويات والارز بالخلطة وكمان للخضار والمحشى تقريبا لكل حاجة احب ابين فيها طعم الشوربة
(فلفل اسود+جنزبيل+قرفة مطحونة+حبهان مطحون+شطة+قرنفل مطحون+ورق لورا مطحون)ووقت التتبيل اضيف بس البصل والصويا صوص
كمان خلطة تانية للاسماك
(كمون+كسبرة+شطة+كركم)وبضيف وقت الاستخدام التوم والبقدونس والليمون والخل والملح
يارب اكون قدرت اوصل اى حاجة لان موضوع التوابل دي ملخبط ومش كل واحد بيحبه زي التانى
يعني هى نسبة وتناسب وانتى مع التجربة هتعرفى انتى حابه طعم ايه اكتر مع ايه وهتبداى تضبطى النسب براحتك


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://dz05.roo7.biz/forum
MAZOUZ MOHAMED
...::|رئيس المنتدى|::...
...::|رئيس المنتدى|::...
MAZOUZ MOHAMED


مساهماتي : 5235
تاريخ الميلادي: : 01/07/1991
تاريخ التسجيل : 22/07/2009
عمـــري: : 33
الموقع : www.univ-batna2.alafdal.net

البهارات واستعمالاتها Empty
مُساهمةموضوع: رد: البهارات واستعمالاتها   البهارات واستعمالاتها Icon_minitimeالسبت 30 أبريل - 23:26





هههههههههه
مشكورة يصالي على الموضوع الخاص بالنساء
هههههههههه


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.univ-batna2.alafdal.net
ÞřİŇçèšş ŠǻĹĹŷ
...::|نائبة المدير|::...
...::|نائبة المدير|::...
ÞřİŇçèšş ŠǻĹĹŷ


مساهماتي : 1355
تاريخ الميلادي: : 10/12/1993
تاريخ التسجيل : 22/12/2010
عمـــري: : 30
الموقع : على الشاطئ

البهارات واستعمالاتها Empty
مُساهمةموضوع: رد: البهارات واستعمالاتها   البهارات واستعمالاتها Icon_minitimeالأحد 1 مايو - 13:42

لا شكر على واجب
هكذا باش تساعد ماماك في المطبخ
هههههههههههههه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://dz05.roo7.biz/forum
TAKI
...::|المدير العام|::...
...::|المدير العام|::...



مساهماتي : 724
تاريخ الميلادي: : 30/01/1992
تاريخ التسجيل : 19/11/2010
عمـــري: : 32
الموقع : http://www.univ-fisdis.com/

البهارات واستعمالاتها Empty
مُساهمةموضوع: رد: البهارات واستعمالاتها   البهارات واستعمالاتها Icon_minitimeالأحد 1 مايو - 19:08

hhhhhhhhhhhhhhhhhhh sah a boha lazem t3awen mamak chwiya

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ÞřİŇçèšş ŠǻĹĹŷ
...::|نائبة المدير|::...
...::|نائبة المدير|::...
ÞřİŇçèšş ŠǻĹĹŷ


مساهماتي : 1355
تاريخ الميلادي: : 10/12/1993
تاريخ التسجيل : 22/12/2010
عمـــري: : 30
الموقع : على الشاطئ

البهارات واستعمالاتها Empty
مُساهمةموضوع: رد: البهارات واستعمالاتها   البهارات واستعمالاتها Icon_minitimeالأحد 1 مايو - 19:17

meme anta ya taki
hhhhhhhhhhhhhhh
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://dz05.roo7.biz/forum
MAZOUZ MOHAMED
...::|رئيس المنتدى|::...
...::|رئيس المنتدى|::...
MAZOUZ MOHAMED


مساهماتي : 5235
تاريخ الميلادي: : 01/07/1991
تاريخ التسجيل : 22/07/2009
عمـــري: : 33
الموقع : www.univ-batna2.alafdal.net

البهارات واستعمالاتها Empty
مُساهمةموضوع: رد: البهارات واستعمالاتها   البهارات واستعمالاتها Icon_minitimeالأحد 1 مايو - 22:34



أيوه وصلنا للمسقي
ههههههههه

هههههههه
والله غير فرشاتك ياخو
حتا أنتا لازم تعاون ماماك

مانعرفش أنا
نعرف غير نغسل الأواني هههههه

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.univ-batna2.alafdal.net
TAKI
...::|المدير العام|::...
...::|المدير العام|::...



مساهماتي : 724
تاريخ الميلادي: : 30/01/1992
تاريخ التسجيل : 19/11/2010
عمـــري: : 32
الموقع : http://www.univ-fisdis.com/

البهارات واستعمالاتها Empty
مُساهمةموضوع: رد: البهارات واستعمالاتها   البهارات واستعمالاتها Icon_minitimeالإثنين 2 مايو - 1:15

كي تبدا قولي ههههههههههههه
باه نبدا حتى أنا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
اميرة الاوراس
...::|مشرفة أقسام المنتديات العامة|::...
...::|مشرفة أقسام  المنتديات العامة|::...
اميرة الاوراس


مساهماتي : 689
تاريخ الميلادي: : 08/08/1992
تاريخ التسجيل : 18/02/2011
عمـــري: : 32
الموقع : www.univ-fisdis.com

البهارات واستعمالاتها Empty
مُساهمةموضوع: رد: البهارات واستعمالاتها   البهارات واستعمالاتها Icon_minitimeالإثنين 2 مايو - 1:32

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
MAZOUZ MOHAMED
...::|رئيس المنتدى|::...
...::|رئيس المنتدى|::...
MAZOUZ MOHAMED


مساهماتي : 5235
تاريخ الميلادي: : 01/07/1991
تاريخ التسجيل : 22/07/2009
عمـــري: : 33
الموقع : www.univ-batna2.alafdal.net

البهارات واستعمالاتها Empty
مُساهمةموضوع: رد: البهارات واستعمالاتها   البهارات واستعمالاتها Icon_minitimeالإثنين 2 مايو - 15:39



أبدا أنتا سع
ههههههه

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.univ-batna2.alafdal.net
The punisher
...::|عضو فعال|::...
...::|عضو  فعال|::...
The punisher


مساهماتي : 74
تاريخ الميلادي: : 15/01/1987
تاريخ التسجيل : 02/05/2011
عمـــري: : 37
الموقع : ALGERIA

البهارات واستعمالاتها Empty
مُساهمةموضوع: رد: البهارات واستعمالاتها   البهارات واستعمالاتها Icon_minitimeالإثنين 2 مايو - 23:46

mrc
rytre
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://fenek.yoo7.com
ÞřİŇçèšş ŠǻĹĹŷ
...::|نائبة المدير|::...
...::|نائبة المدير|::...
ÞřİŇçèšş ŠǻĹĹŷ


مساهماتي : 1355
تاريخ الميلادي: : 10/12/1993
تاريخ التسجيل : 22/12/2010
عمـــري: : 30
الموقع : على الشاطئ

البهارات واستعمالاتها Empty
مُساهمةموضوع: رد: البهارات واستعمالاتها   البهارات واستعمالاتها Icon_minitimeالثلاثاء 3 مايو - 16:50

thnx nin and the punisher[url=u644][/url]



نورتو الله يحفظكم



والله يا ادمين راك تشعل كي راك تغسل الاواني المهم المشاركة ولو بالتصفيق

هههههههههههههههههههههه

نقولكم حاجة ابداو في زوج كيف كيف وخلاص

هههههههه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://dz05.roo7.biz/forum
MAZOUZ MOHAMED
...::|رئيس المنتدى|::...
...::|رئيس المنتدى|::...
MAZOUZ MOHAMED


مساهماتي : 5235
تاريخ الميلادي: : 01/07/1991
تاريخ التسجيل : 22/07/2009
عمـــري: : 33
الموقع : www.univ-batna2.alafdal.net

البهارات واستعمالاتها Empty
مُساهمةموضوع: رد: البهارات واستعمالاتها   البهارات واستعمالاتها Icon_minitimeالثلاثاء 3 مايو - 20:36




لالا راني نقصر برك
جامي غسلت الماعن
ههههههه
مانعرف والو ياختي؟


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.univ-batna2.alafdal.net
ÞřİŇçèšş ŠǻĹĹŷ
...::|نائبة المدير|::...
...::|نائبة المدير|::...
ÞřİŇçèšş ŠǻĹĹŷ


مساهماتي : 1355
تاريخ الميلادي: : 10/12/1993
تاريخ التسجيل : 22/12/2010
عمـــري: : 30
الموقع : على الشاطئ

البهارات واستعمالاتها Empty
مُساهمةموضوع: رد: البهارات واستعمالاتها   البهارات واستعمالاتها Icon_minitimeالأربعاء 4 مايو - 20:35

يااااااااااااااااي نورمال نورمال دوركا تتعلم وتعود انتا هو لمعلم
والله مافيها حتى عيب
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://dz05.roo7.biz/forum
 
البهارات واستعمالاتها
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات جامعة باتنة 2 :: الاسرة والمجتمع :: منتدى الطبخ العالمي-
انتقل الى: